Big Zin

Vad är Big Zin?

Big Zin Zinfandel är en storfavorit bland svenskarnas val av Zinfandelviner och har funnits på den svenska marknaden i över 10 år. Vinerna från Big Zin bjuder på en stor, generös och mogen smak med inslag av mörka körsbär, björnbär, vanilj, choklad samt en avslutande fatkaraktär. Vinerna från Big Zin kommer både i en generöst 3-liters box och på flaska.

Var kommer Big Zin ifrån?

Zinfandeldruvorna som används i Big Zin kommer från södra Italien och området Apulien, där druvorna har fått mogna under den varma italienska solen. Området Apulien ligger på Italiens vinklack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin där. Området består slätta ytor och kullar, det varma och torra klimatet ger utmärka förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka.

Vilka druvor används till Big Zin?

Vinerna från Big Zin är gjort på solmogna Zinfandel-druvor från södra Italien som har fått mogna i det varma och gynnsamma klimatet. Visste du att italienska Primitivo och Zinfandel är samma druva men med olika ursprung? Big Zin är ett utmärkt exempel på en druvtypisk Zinfandel med mycket fruktiga inslag av mörka körsbär och björnbär. Zinfandelviner är ofta fatlagrade och så även Bg Zin vilket bjuder på typiska toner såsom kaffe, choklad och vanilj.

Till vilken mat passar Big Zin?

Big Zin är ett typiskt vardagsvin som funkar lika bra till en köttfärssås en tisdag som till en festligare middag under helgen, ett självklart val både till vardag och fest.Ett fruktigt och smakrikt vin som Big Zin passar utmärkt att servera till en grillad hamburgare med karamelliserad lök och gruyère, smakrika kötträtter eller krämiga pastarätter. Är du ute efter något lättare i matväg så funkar Big Zin lika bra till vegetariska alternativ som rotfrukter i ugn med stekt halloumi, en matig sallad eller till goda charkbrickor med salta ostar och salami.

Är vinerna från Big Zin ekologiska?

Vinerna från Big Zin är tyvärr inte ekologiskt men något vi arbetar aktivt för att de ska bli. Vi har ett stort sortiment av ekologiska viner där 75% av vårt sortiment har en ekologisk certifiering. Samtliga viner från oss är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Varför ska jag välja Big Zin?

Om du letar efter ett mjukt, fruktigt och fylligt rött vin, uppskattar viner gjort på Zinfandel eller vill testa ett riktigt matvänligt vin är Big Zin ett bra val. Det funkar dessutom utmärkt att bara dricka som det är då vinet bjuder på en maffig smakupplevelse i sig. Vinet funkar även bra året runt och går utmärkt att servera till sommarens grillmiddagar, vårens primörer såväl till vinterns mustiga grytor. Ett extra plus är att du även hittar Big Zin i två olika format, en generös 3-liters box och på flaska, så oavsett om du har en stor middagsbjudning eller en intim middag så finns något för dig. Dessutom en av svenskarnas favoritzinfandel sen ett årtionde tillbaka. Bara det säger väl en hel del.

 

 

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!