Vegan
Eko

Casa Marrone Primitivo Organic

Art.nr 72497
Rött vin
Italien, Apulien

Ett maffigt och smakrikt ekologiskt rödvin på bag-in-box gjort på solmogna primitivodruvor från Apulien i södra Italien. Det gynnsamma klimatet ger druvorna den karaktäristiska fylligheten och smakrikedomen som gjort primtivo… Läs mer

299 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 1,1 g/100ml
  • Druvor Primitivo
  • Årgång 2022
  • Producent Casa Marrone
  • Ursprung Italien, Apulien

Om vinet

Ett maffigt och smakrikt ekologiskt rödvin på bag-in-box gjort på solmogna primitivodruvor från Apulien i södra Italien. Det gynnsamma klimatet ger druvorna den karaktäristiska fylligheten och smakrikedomen som gjort primtivo till ett säkert val för många. Ett rödvin som har etablerat sig som en publikfavorit tack vare sin stora smakrikedom.

Alla viner från Casa Marrone är certifierade enligt ekologisk odling och produktion. Det innebär att varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används. Vinodlaren främjar i stället biologisk mångfald genom att tillåta många olika arter samexistera i vingården.

Welcome to Casa Marrone!

www.casamarronewines.com

Smakbeskrivning

Ett kraftfullt, fylligt vin med fatkaraktär och fruktiga toner av plommon, mörka körsbär och vanilj, samt mjölkchoklad.

Producent

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter som har sina rötter i byn Fossalta di Poave, mitt emellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto i Italien. De har även en nära och mångårig kontakt med odlare i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning. Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen. Egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum och som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Läs mer och se alla viner från Casa Marrone

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!