Vegan
Eko

Casa Marrone Primitivo Organic

Art.nr 72497
Rött vin
Italien, Apulien

Ett maffigt och smakrikt vin gjort på solmogna Primitivo druvor från Apulien i södra Italien. Det gynnsamma klimatet ger druvorna den karaktäristiska fylligheten och smakrikedomen som gjort Primtivo till ett… Läs mer

299 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 1,1 g/100ml
  • Druvor Primitivo
  • Årgång 2021
  • Producent Casa Marrone
  • Ursprung Italien, Apulien

Om vinet

Ett maffigt och smakrikt vin gjort på solmogna Primitivo druvor från Apulien i södra Italien. Det gynnsamma klimatet ger druvorna den karaktäristiska fylligheten och smakrikedomen som gjort Primtivo till ett säkert val för många. Ett ekologiskt rödvin som på kort tid har etablerat sig som en publikfavorit tack vare sin stora smakrikedom. Läs mer om Casa Marrones viner på www.casamarronewines.com

Smakbeskrivning

Ett kraftfullt, fylligt vin med fatkaraktär och fruktiga toner av plommon, mörka körsbär samt vanilj och mjölkchoklad.

Producent

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter som har sina rötter i byn Fossalta di Poave, mitt emellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto i Italien. De har även en nära och mångårig kontakt med odlare i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning. Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen. Egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum och som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Läs mer och se alla viner från Casa Marrone

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!