Casa Marrone Primitivo Organic

Casa Marrone Primitivo Organic

289 kr (nr. 72497) Rött vin, fylligt Apulien

Fylligt rött från Casa Marrone, Italien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Primitivo
Årgång 2019
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Röda boxar
Zinfandel
Veganvänligt Ja.
Producent Casa Marrone

Innehållet

Smakbeskrivning Fylligt rött med smak av mogna mörka bär, körsbär, vanilj och fat.
Passar till Passar utmärk till rätter med nöt, vilt, lamm och smakrika hårdostar. Serveras vid 16-18°C

Om Casa Marrone

Smakrika, fylliga, genuina – dessutom ekologiskt odlade – viner från Apulien vid den italienska stövelns klack. Där har du essensen av Casa Marrone.

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan oss på The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter, en vinfirma som har sina rötter i den lilla byn Fossalta di Poave, mittemellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto, och även äger vingårdar och gör vin i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning.

Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen; Luca, Annalisa och Alessandro. Trion driver vidare egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum – som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Casa Marrone odlar flera av de traditionella druvsorter som är typiska för just Apulien – som Primitivo och Negroamaro – och vissa av vinstockarna är uppemot hundra år gamla. Tack vare det varma klimatet i regionen får druvorna ordentlig mognad, vilket i sin tur ger just de fylliga och smakrika viner som gjort Apulien så populärt bland världens vinälskare.

Visste du förresten att Marrone betyder brun på italienska, och att namnet Casa Marrone är en hyllning till de jordfärgade bruna hus som är så typiska för arkitekturen runt vingårdarna där druvorna till Casa Marrones viner växer?

Om Apulien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.