Vegan
Eko

P.LEX Pinot Grigio

Art.nr 74879
Vitt vin
Italien, Delle Venezie

P.Lex Pinot Grigio kommer ifrån nordöstra Italien och det vackra vinområdet Delle Venezie DOC. Vinet är tillverkat på 100% ekologiska Pinot Grigio-druvor, en populär druva som även kallas Pinot Gris… Läs mer

105 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Grigio
  • Årgång 2021
  • Producent Icon Wines, P.LEX
  • Ursprung Italien, Delle Venezie

Om vinet

P.Lex Pinot Grigio kommer ifrån nordöstra Italien och det vackra vinområdet Delle Venezie DOC. Vinet är tillverkat på 100% ekologiska Pinot Grigio-druvor, en populär druva som även kallas Pinot Gris eller Grauburgunder beroende på var den kommer ifrån. P.Lex Pinot Grigio är friskt och fruktigt med smak av gråpäron, persika, honungsmelon och citrus. Det gör det till ett matvänligt vin men det står sig lika bra på egen hand.

Smakbeskrivning

Vinet är gjort i en fyllig, fräsch stil och har toner av mogna päron, persika, citrus och örter.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

Producent

P.Lex är en serie viner med doft och smak av Italien och Portugal som är noga framtaget av artisten och sommelieren Petter Alexis Askergren. P.Lex lanserades 2013 med P.Lex Prosecco, en av Systembolagets mest sålda Prosecco som dessutom har blivit utnämnd till en av världens bästa Prosecco år 2021 av dryckesmagasinet The Drinks Business. Succén var ett faktum och flera viner har sedan dess lanserats av Petter i samarbete med The Wine Team.

Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungI Delle Venezie dominerar druvan Pinot Grigio, 7 av 10 viner som tillverkas här är gjorda av denna friska och aromatiska druva. Området är beläget i den nordöstra delen av Italien, nära Venedig. Klimatet är mycket väl lämpat för vinframställning, närheten till havet, varma dagar, kalla nätter och närheten till alperna skapar utmärkta förutsättningar för just Pinot Grigio.
Läs mer och se alla viner från Delle Venezie

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!