P.LEX Pinot Grigio

P.LEX Pinot Grigio

89 kr (nr. 74879) Vitt vin Delle Venezie, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Friskt och fruktigt italienskt vitt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Pinot Grigio
Årgång 2019
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Icon Wines, P.LEX

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet är gjort i en fyllig, fräsch stil och har toner av mogna päron, persika, citrus och örter.
Passar till Serveras med fördel till fisk- eller kycklingrätter, vegetarisk mat eller på egen hand.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om Delle Venezie, Italien

I Delle Venezie dominerar druvan Pinot Grigio, 7 av 10 viner som tillverkas här är gjorda av denna friska och aromatiska druva. Området är beläget i den nordöstra delen av Italien, nära Venedig. Klimatet är mycket väl lämpat för vinframställning, närheten till havet, varma dagar, kalla nätter och närheten till alperna skapar utmärkta förutsättningar för just Pinot Grigio.

Övrigt

Pinot Grigio är en av världens mest populära vitvinsdruvor, känd för att ge friska och mycket matvänliga viner. P.Lex Pinot Grigio kommer från de vackra vinlandskapen i Veneto i nordöstra Italien och är gjort på ekologiskt odlade druvor.