Eko

P.LEX Pinot Grigio

Art.nr 74879
Vitt vinEkologisktVegan
Italien, Delle Venezie

P.Lex Pinot Grigio kommer ifrån nordöstra Italien och det vackra vinområdet Della. Vinet är tillverkat på 100% ekologiska Pinot Grigio-druvor, en populär druva som även kallas Pinot Gris eller Grauburgunder… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Pinot Grigio
  • Årgång 2019
  • Producent Icon Wines, P.LEX
  • Ursprung Italien, Delle Venezie

Om vinet

P.Lex Pinot Grigio kommer ifrån nordöstra Italien och det vackra vinområdet Della. Vinet är tillverkat på 100% ekologiska Pinot Grigio-druvor, en populär druva som även kallas Pinot Gris eller Grauburgunder beroende på var den kommer ifrån. P.Lex Pinot Grigio är friskt och fruktigt med smak av gråpäron, persika, honungsmelon och citrus. Det gör det till ett matvänligt vin men det står sig lika bra på egen hand.

Smakbeskrivning Vinet är gjort i en fyllig, fräsch stil och har toner av mogna päron, persika, citrus och örter.

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungI Delle Venezie dominerar druvan Pinot Grigio, 7 av 10 viner som tillverkas här är gjorda av denna friska och aromatiska druva. Området är beläget i den nordöstra delen av Italien, nära Venedig. Klimatet är mycket väl lämpat för vinframställning, närheten till havet, varma dagar, kalla nätter och närheten till alperna skapar utmärkta förutsättningar för just Pinot Grigio.
Läs mer och se alla viner från Delle Venezie

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.