Lynx vin

Vad är LYNX vin?

LYNX vin är en serie amerikanska viner som erbjuder eleganta men samtidigt kraftfulla både röda och vita viner, noggrant framtagna för exceptionell smak. Modern vinmakning möter traditionellt hantverk och tillsammans med ett hållbart förhållningssätt skapas viner med unika personligheter och därmed viner för alla olika tillfällen. Kort och gott så vill LYNX vin vara för alla som verkligen njuter av ett riktigt gott vin. Because great taste is always right.

LYNX Petite Sirah Zinfandel erbjuds på både flaska och bag-in-box och är ett generöst och smakrikt rött vin fullt av mörka bär, örter, vanilj och mjölkchoklad, samt med ekfatskaraktär. En amerikansk storsäljare som alltid levererar.

LYNX Black Label Petite Sirah är snäppet upp. Ett kraftpaket med fatkaraktär och fruktdriven smak av björnbär, blåbär, viol och choklad. Ett maffigt vin där smaken får tala för sig själv.

LYNX Pinot Noir är ett premiumvin av högsta kvalitet som kommer i både flaska och på bag in box. En elegant och generös Pinot Noir full av smak från solmogna jordgubbar, körsbär, björnbär och färska örter, samt en härlig fatkaraktär. Avslutas snyggt med inslag av vanilj och choklad.

LYNX Barrel fermented Chardonnay är ett praktexempel på en elegant ekfatslagrad Chardonnay från Kalifornien. Vinet har jäst på ekfat, samt lagrats upp till sex månader på amerikanska ekfat vilket gett ett friskt vitt vin med inslag av tropisk frukt, smör, nötter, kardemumma och äpplen.

LYNX Chardonnay Barrel-aged på bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk Chardonnay som bjuder på friska, eleganta och smöriga toner. Smaken är fruktig med fatkaraktär och har inslag av tropisk frukt, smör, gula äpplen, macadamianötter, vanilj och grillad citron.

LYNX Riesling är ett noggrant framtaget vin från väl utvalda Riesling-druvor från Washington State. Här möts noter av vit persika, ananas och lime tillsammans med inslag av gröna äpplen, honung och tydliga toner av mineral.

LYNX Napa Valley Cabernet Sauvignon är ett elegant premiumvin från välkända Napa Valley i Kalifornien. Här möts en fruktig och koncentrerad smak tillsammans med en tydlig fatkaraktär efter 14 månaders lagring på amerikanska ekfat. Ett vin med generösa toner av svarta vinbär, plommon, nyrostat kaffe, vanilj och mörk choklad.

 

Var kommer LYNX vin ifrån?

LYNX viner kommer framför allt från Kalifornien, men även från Washington State. De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. I Washington State kommer druvorna från vingårdar runt Ancient Lakes Columbia Valley AVA, beläget på en hög, sval och torr plats skyddat av Kaskadbergen. Ett svårslaget klimat för vitvinsproduktion vilket gör det till en av de bästa platserna för produktion av vita viner i regionen.

 

Vilka druvor används till LYNX viner?

Vinerna från LYNX är gjorda på klassiska europeiska druvor i amerikansk tappning. Chardonnay och Riesling representerar de vita vinerna. Zinfandel, Petite Sirah, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon de röda. Chardonnay är en mångfacetterad druva som har en härlig smak av citrus och tropisk frukt, dessutom passar den med viss fatlagring. Riesling brukar kallas en aromatisk druva, den har en härlig syra och smak av lime, tropisk frukt och viss örtighet. Zinfandel är en av de mest odlade blå druvorna i USA, den ger en generös fruktighet med smak av jordgubbar, blåbär och lakrits. Petite Sirah är ett kraftpaket som ger mörk färg och en stor smak av björnbär, plommon och en viss kryddighet. Pinot Noir är en av världens mest svårodlade druvor. Den trivs dock väldigt bra i Kalifornien och ger viner med mer nyanserad smak av jordgubbar, smultron och viss kryddighet. Cabernet Sauvignon är en druva som ger en stor smak av svarta vinbär, plommon och björnbär. Generellt så har de röda vinerna från LYNX en viss karaktär från ekfat, vilket ger en ytterligare nyans av choklad, vanilj, tobak och ceder.

 

Till vilken mat passar LYNX vin?

LYNX vin varierande och smakrika viner passar till många olika typer av rätter. De generösa rödvinerna serveras exempelvis till amerikanska högrevsburgare, pastagratäng med kyckling eller till en härlig svampgryta. Alternativt en bit lagrad hårdost av bästa kvalitet. LYNX Riesling dukas gärna upp till rätter från det asiatiska köket som med sin hetta och umami får vinet att verkligen komma till sin rätt. Chardonnay-vinerna passar perfekt till fisk och skaldjur, till vegetariska rätter med krämiga såser eller till ljust kött så som en kycklinggryta.

 

Är vinerna från LYNX ekologiska?

LYNX viner tas fram med bästa möjliga respekt till både miljö och natur. Genom hela leverans- och förpackningskedjan jobbar vi aktivt med olika hållbarhetsinitiativ som exempelvis vattenbesparing, återvinningsprogram och energisparande insatser och vi utmanar oss alltid i att göra mer. The Wine Teams alla transporter är också klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker av miljöhänsyn med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

 

Varför ska jag välja LYNX vin?

Letar du också alltid efter den absolut bästa smaken? Då behöver du inte leta längre. LYNX amerikanska röda och vita viner är producerade för att leverera just det, exceptionell och mycket smak. Kort och gott så erbjuder LYNX viner karaktär för alla som verkligen njuter av ett riktigt gott vin. Because great taste is always right.

 

 

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!