klimatsmarta förpackningar

Vårt engagemang för klimatsmarta förpackningar 

 

På The Wine Team är vi djupt engagerade i att minska vår klimatpåverkan och stödja våra kunder i att göra hållbara val. Vi förstår att förpackningarna vi väljer spelar en stor roll i detta arbete. Därför arbetar vi kontinuerligt med att öka antalet förpackningsalternativ med lägre klimatavtryck i vårt sortiment.

 

Varför förpackningsmaterial gör skillnad 

Förpackningens materialval är avgörande för produktens totala klimatpåverkan. Genom att välja förpackningar så som bag-in-box, lättviktsflaska, PET istället för traditionella glasflaskor, kan vi signifikant minska mängden koldioxid som släpps ut under produktionsprocessen. Dessa material är inte bara lättare, vilket minskar transportutsläppen, utan kräver även mindre energi vid tillverkning. 

 

Vilka alternativ finns för hållbara förpackningar? 

Vi jobbar aktivt med att hitta lättare glasflaskor, som kräver mindre energi att återvinna och genererar mindre utsläpp vid transport. Utöver det arbetar vi även med följande alternativ  

 

  • Pappförpackningar är inte bara lättare och mer energieffektiva att producera, utan också effektiva att transportera tack vare sin form. De är utmärkta för att skydda drycken från ljus och syre, vilket bevarar smaken och kvaliteten. 
  • Aluminiumburkar Aluminiumburkar har blivit ett populärt val för många viner, inte bara för deras låga vikt och återvinningsbarhet utan också för att det är ett smidigt format att ta med sig. Vi arbetar aktivt med att hitta nya spännande viner i detta förpackningsformat. inte bara för deras låga vikt och återvinningsbarhet utan också för deras hållbarhet och kompakthet. 
  • PET-flaskor PET-flaskan är ett smidigt alternativ till glasflaskan, som är både lätt att bära och bevarar vinets kvalitet på ett bra sätt. Den lätta vikten och det faktum att PET-flaskan är enkel att återvinna bidrar till att minska utsläppen från produktion och transport. Viner på PET-flaska är inte menade att lagras, men smakar utmärkt det första året efter inköp.

 

Returglas 

Vi uppmuntrar dig till att återvinna dina glasflaskor på närmaste återvinningsstation. Så att dina vinflaskor kan bli till nytt glas! 

 

Utöka sortimentet av klimatsmarta förpackningar 

På The Wine Team har vi som mål att kontinuerligt utöka vårt sortiment av drycker i klimatsmarta förpackningar. Idag är många av våra drycker förpackade i material med lägre klimatavtryck, och detta är bara början. Vi strävar efter att göra det enkelt för dig som kund att välja hållbart och på så vis bidra till en positiv förändring. 

 

Utbildning och medvetenhet 

Vi tror på kraften i utbildning och strävar efter att öka medvetenheten om vikten av hållbara förpackningar bland våra kunder och samarbetspartners. Genom tydlig märkning på våra produkter gör vi det enklare för konsumenter att göra medvetna val som gynnar miljön.  

 

Samarbete för förändring 

Vi samarbetar med leverantörer, producenter och andra aktörer i branschen för att främja användningen av hållbara förpackningar på bred front. Genom att ställa höga miljökrav på våra samarbetspartners uppmuntrar vi hela vår leveranskedja att arbeta mot gemensamma hållbarhetsmål. 53 % av vårt sortiment är ekologiskt certifierat, och vi strävar ständigt efter att öka den andelen. 

 

The Wine Team i praktiken 

Sortiment med lägre klimatavtryck: Många av produkterna i vårt sortiment är förpackade i material med lägre klimatavtryck. Vi har ett mål att detta antal ska växa varje år, vilket visar vår kontinuerliga förbättring inom detta område. 

 

Aktivt val: Vi uppmanar våra kunder att göra klimatsmarta val genom att framhäva de miljövänliga alternativen på vår webbplats. Varje produkt med lägre klimatavtryck är tydligt märkt, så att det är lätt för kunderna att välja hållbart. 

 

Återvinning och återanvändning: Vi uppmuntrar och underlättar återvinning av alla våra förpackningar. Genom att delta i nationella återvinningsprogram och främja återanvändning av material bidrar vi till en sluten kretsloppsekonomi. 

 På The Wine Team är vi stolta över att vara en del av lösningen för en hållbarare framtid. Vi fortsätter att arbeta hårt för att vår passion för vin går hand i hand med vårt ansvar för planeten. Upptäck vårt sortiment och var med oss på resan mot en grönare och mer hållbar värld. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

 

Ditt val gör skillnad 

Vi tror starkt på att ditt val kan påverka industrin. Genom att välja drycker i klimatsmarta förpackningar kan du hjälpa oss att övertyga fler producenter om att ställa om till mer hållbara förpackningslösningar. Tillsammans kan vi bygga ett bredare sortiment och göra det lättare för alla att välja bättre alternativ. 

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!